Д-р Николай Георгиев е новият изпълнителен директор на ИА "Рибарство и аквакултури". Той съобщи, че се очаква днес да поеме поста от досегашния директор доц. Ваня Стаматова, която е освободена от поста, предаде БНР.

Николай Георгиев е първият варненец, който оглавявя агенцията. До сега той беше началник на сектор "Рибарство и контрол" към ИАРА във Варна.

Стаматова коментира, че не се чувства обидена от рокадата.

"Причината, че напускам, не е това, че имам конфликти с когото и да било. Просто новият министър си идва с нов екип и предпочита да работи с тях. В момента съм освободена само аз, не знам за ръководството. От тук нататък всичко е в правомощията на новия изпълнителен директор. Пожелавам на новия директор и на екипа много успех!", каза досегашният шеф на ИАРА пред БНР. Доц. Стаматова се връща на работа като преподавател в Бургаския свободен университет.

Николай Георгиев е завършил ветеринарна медицина, има и втора магистърска степен по ветеринарен мениджмънт, законодателство и администрация, а също и следдипломна специализация и сертификат по хуманно отношение към животните. Трети мандат общински съветник от ГЕРБ във Варна.

Председател е на ПК "Европейски въпроси и международно сътрудничество". Член е на Управителния съвет на Българската асоциация по свиневъдство.Зам.-председател на Постоянна комисия по земеделие, гори, селски и планински райони към Националното сдружение на общините в Република България.