Лек автомобил "БМВ" падна в изкоп по трасето на новия бул. "Васил Левски" във Варна във вторник вечерта, а очевидци разпространиха снимки в социалните мрежи.

Шофьорът на колата е 25-годишен младеж от Варна, а сигнал за инцидента е подаден в 19.25 часа снощи, съобщиха от МВР. Младият мъж е бил сам в колата, когато автомобилът е паднал от 10 метра височина в района на новото кръгово на бул. "Владислав Варненчик" до Автогарата. Като по чудо се е отървал само с леки контузии, а автомобилът е смачкана предница, съобщи petel.bg.

Шофьорът като почудо се разминал само с леки контузии

Снимка: Фейсбук

Водачът зад волана е карал с превишена скорост и е имал малко над 0.5 промила алкохол в кръвта, сочи разследването на Пътна полиция. 

Пред chernomore.bg шофьорът разказа, че е загубил видимост за секунди от замъглени стъкла, а след това рязко пропаднал в строежа.

Граждани и водачи коментираха, че е било въпрос на време да се стигне до подобен инцидент, защото мястото не е добре обозначено и е напълно възможно шофьор да продължи по пътя си през кръговото и директно в изкопа, особено при лошо и дъждовно време. Живущи в района считат, че няма добра осветеност на кръстовището и знаци, които да показват опасността от изкопа, разделена от пътя само с една градинка, отбелязва moreto.net.