Кметът на Варна Благомир Коцев от "Продължаваме промяната" публикува разпечатки от малтийския регистър, които по думите му доказват, че няма участие във фирми в Малта. 

Преди два дни от Общинската избирателна комисия във Варна поискаха до 1 февруари варненският кмет да предостави данни за прекратяване на собствеността му в регистрирани в Малта компании. Поводът за искането бе сигнал срещу Коцев, подаден от името на радио и телевизия "Истина и свобода" чрез Александър Иванов.

Вчера кметът обяви, че няма фирми на свое име и определи сигналите срещу него и кметовете на районите "Приморски" и "Одесос" - Николай Желязков и Цветнен Цветков, като "целенасочена и координирана атака от отстранената от власт партия и бившите ѝ активисти, понастоящем трудоустроени в ОИК". Днес Коцев обяви, че публикува и доказателствата за думите си:  

"Скъпа телевизия и радио "Истина и свобода", изпращам на вашата многоуважавана редакция разпечатки от малтийския регистър, които доказват, че нямам участие в малтийски фирми. В тях си пише "struck off" - тоест всички споменати дружества са отдавна закрити. Нямам фирми и на Маршалските острови. Признавам, че тази инсинуация беше не по-малко забавна от първата. Но и тя скоро ще се озове на бунището на фалшивите новини". 

Facebook/Благомир Коцев

Кметът посочва с ирония и че обмисля дали да не поиска справки от регистрите на остров Ангила, държавата Тувалу и древна Монголия.

"Моля, заредете се с търпение, защото там интернетът не е бърз и надежден като в България. Отчетите биха се забавили. Иначе споделям вашето чисто човешко любопитство. То е безгранично и един ден ще ни прати на Марс. Когато я докараме дотам, обещавам да публикувам извадка и от тамошния търговски регистър, лично заверена от Илон Мъск.