На 29 март около 10,45 микробус “Форд”, движещ се на пътя Варна – Аксаково се е запалил в движение, а причината е късо съединение в акумулатора. Нанесени са сериозни материални щети на превозното средство, няма пострадали хора, съобщава varnautre.bg.

В същия ден около 17,50 часа се е запалил в движение лек автомобил “Фолксваген”, намиращ се в с. Тополи. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Унищожени са двигател и купе.

Около 1 часа след полунощ в четвъртък /30 март/, е получен сигнал за пожар в мотокар, намиращ се в складово помещение в Аксаково. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Унищожен е целият мотокар.

Още два пожара със щети е имало на територията на Варненска област.

На 29 март  следобед е възникнал пожар в стопанска постройка, намираща се в село Сладка вода. Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение. Унищожени са 120 кв. м покривна конструкция и 4 куб. м дърва за огрев.

Около 17:50 часа пък е получен сигнал за пожар в барака, намираща се в м-ст “Лазур” във Варна. Няма пострадали хора. Причината за пожара е небрежност при боравене си открит огън. Унищожена е цялата барака.