Окръжният съд в Сливен призна за виновен и осъди на 19 години "лишаване от свобода" 31-годишния Орлин Атанасов, който преди година уби новия любим на бившата си приятелка в Сливен.

Престъплението е извършено на 29 октомври м.г. на площад "Стоил войвода" в града на Сините камъни. Около 21 часа 30-годишният състезател по културизъм Божидар Иванов отишъл да вземе приятелката си Мария от дома й. Спрял колата си пред къщата й и дори не свалил предпазния си колан. В този момент обаче се появил бившият приятел на Мария - Орлин Атанасов, който извадил нож и започнал да мушка във врата и тялото Божидар. Младият мъж издъхнал на място.

При съдебномедицинската експертиза е установено, че подсъдимият е нанесъл множество удари с нож в жизненоважни органи на съперника си, след което избягал от местопрестъплението. Мотив за престъплението е ревност.

Близки и приятели на жертвата организираха протести и настояваха за доживотна присъда без право на замяна. Окръжните магистрати обаче наложиха наказание 19 години „лишаване от свобода“, тъй като оправдаха Атанасов по обвинението, че е извършил убийството по особено мъчителен начин за жертвата начин.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Бургаския апелативен съд.