Родителите на убития преди седмица в Сливен Божидар Иванов, негови роднини и приятели поискаха най-тежкото наказание за убиеца му. Днес те се събраха на площад "Хаджи Димитър" и подпалиха снимки с лика на задържания за убийството, след което направиха шествие до сградата на съда и общината, скандирайки "до живот", съобщи БНР.

"Искаме да ни чуят българското правосъдие и полицията. Вярваме във тях и сме сигурни, че ще намерят всички участници в убийството. Защото съм сигурен, че има много, които са участвали в убийството и си мислят, че ще минат ей така - гратис".

"Искам честна присъда! Искам най-тежкото наказание!"

Пред сградата на Окръжен съд множеството отправи молитва за справедлив процес и наказание.

"Боже! Ти сложи ръка на всички, които са замесени, на всички, които са били съучастници! Бял ден да не видят, Боже! Амин!"

Димитър и Мария Русчеви коментираха, че вярват на съдебната система и очакват най-тежкото наказание за убиеца на сина им.

По информация на bTV протест е имало и сред българите в чужбина с искане за доживотен затвор без право на замяна за убийството на 30-годишен мъж.

На 29 октомври състезателят по културизъм Божидар Иванов е нападнат с нож в автомобила си и издъхва по-късно от раните си. За убийството е задържан негов връстник, а основният мотив на разследването е престъпление от ревност.