"Господин Божков, който избяга в Дубай, е обвиняем за 18 престъпления, сред които има и криминални, се опитва да си изгради политическа защита и да влезе в политиката, където не  му е мястото". Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод непрестанните атаки на Божков срещу държавата чрез постове в социалните мрежи и последвалата му заявка за нов политически проект.

По думите му БСП се опитва да вкара в момента желанието на Божков да създаде политически проект в парламента. Биков изнедоволства, че още на следващия ден са поискали да вкарат темата в НС и да се създаде анкетна комисия. Той даде да се разбере, че в нея ще се замерят само с комромати и то такива, които щяли да се пускат отвън от Божков.

"Анкетната комисия ще бъде арена, на която ще се замерваме с компромати, които ни ги пуска господин Божков отвън. Защо например да не направим г-н Божков главен прокурор, защото разбрах, че президентът Румен Радев имал повече доверие на Божков, отколкото на прокуратурата", коментира Биков.

Според него и Радев се опитва да вкара бизнесмена с обвинения в политическия дебат.

"Да не превръщаме Васил Божков в Г.М. Димитров, в политически изгнаник", апелира депутатът.

В момента държавата има нужда от консолидация и ние се опитваме да го направим това, а БСП се доверява на г-н Божков, заяви още Биков и напомни, как БСП били забравили да сложат в Закона за хазарта лотариите преди години.

"Уж законът бил написан еди как си, а после 700 млн. лв. дължи и отиде в Дубай", възмути се Тома Биков.

"Всеки може да се опита да излъже държавата, но важното е да се види. 700-те милиона не знам защо сега са видени. Ама са видени. Това 30 години не се е случвало" каза той.

На въпрос защо ГЕРБ не е видяла всичко за толкова години, Биков отговори: "Защото е нужно време една държава да се изправи срещу хората, които са архитекти на икономиката - Божков, Златев, Бобокови, Баневи, Маневи".

"Надявам се да дойде време разделно, а не да дойде Божков у нас", каза още той. "Искал да се върне в Родината. Ами да дойде! Да заповяда! Чакат го всички с отворени обятия", завърши Тома Биков.

Относно поисканата от БСП оставка на правителството чрез народен вот депутатът на ГЕРБ напомни, че миналата година на два пъти е имала избори и неговата партия ги е спечелила.

Той призова социалистите първо да си изберат лидер и после да влязат в предизборна кампания, за да знаят хората за кого гласуват.

 "В момента държавата има нужда от консолидация и ние се опитваме да го направим това, а БСП се доверява на г-н Божков", заяви Биков. По думите за първи път от 30 години се опитват да покажат, че няма ненаказуеми хора.