Укриващият се от българските власти Васил Божков даде заявка за създаване на нов политически проект. На страницата си във Фейсбук той пусна анкета с въпрос към потребителите дали биха го подкрепили в такова начинание. Отговорите ще се събират в продължение на 5 дни.

Анкетата е втора за Божков, откакто обвиняемият бизнесмен проявява активност в социалните мрежи. Предишната се превърна във фарс, след като на въпроса на кого да бъдат предадени акциите на ПКФ "Левски", получи множество гласове за отговори като "Полодиал Гилап", Бил Гейтс, Кондьо и Божинката. В крайна сметка победителят в гласуването Наско Сираков наистина получи собствеността на футболния клуб въпреки негодуванието на сините привърженици от начина, по който това се случи.

Днешният пост на Васил Божков е продължение на вчерашната му активност във Фейсбук. Тогава той се закани, че е време "властимащите да се осъзнаят и да понесат последствията от действията си", след което анонсира, че в понеделник зададе въпрос, на който вярва, че ще получи отговор. За по-малко от час броят на гласувалите премина границата от 10 000, като преобладаващият отговор е "да".