Президентът Румен Радев определи заявката на бизнесмена Васил Божков за политически проект като несериозна и трудно реализуема.

Но смущаващото е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители. Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна на за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт“, каза Радев при посещението си в община Генерал Тошево.

Държавният глава коментира и изнесеният вчера запис на министъра на земеделието Десислава Танева и заяви, че не е изненадан.

„Министър Танева изрече на глас цялата философия на кабинета - разпределяне на пари на близки до властта фирми без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите“, каза Румен Радев.

В Генерал Тошево държавният глава се поклони на лобното място на двамата летци герои - капитан Венко Савов и старши лейтенант Йордан Тенчев, които през 1986 година, при учебен полет със самолет "МиГ"-21У, претърпяват авария и избират, вместо да катапултират, да изведат машината извън пределите на града, спасявайки стотици граждани.

В днешна България - разделяна, България на егоизъм, на алчност в много хора, на ламтеж за трупане на имане на гърба на другите, двама пилоти преди години ни показаха, че можем и трябва да живеем по друг начин, да мислим за България, за всички нас като едно цяло, като общество, заяви президентът Румен Радев пред мемориала "Крилото".