Служител на военното разузнаване е работил като таксиметров шофьор на бизнесмен в чужбина. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинга за акцията в ДФ "Земеделие".

Данните са излезли при разследването срещу бившия и настоящия шеф на военна информация, които са обвинени, че са дали право на служители да подписват достъпа до класифицирана информация.

"Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва в служба "Военна информация" действия, свързани с чисто оперативната дейност на военното разузнаване. Истината е, че разследването е за изтичане на класифицирана информация и за финансови нарушения", подчерта Иван Гешев.

"Не е нормално да ти плащат заплатата български граждани и шефът на службата "Военна информация" да укаже на представител на тази служба в приятелска държава от ЕС да брифира бизнесмен т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес интереси и този представител на "Военна информация" да му е таксиметров шофьор няколко дни", каза Иван Гешев и допълни: "Това, което мога да кажа, е, че това най-малкото е грозно. Дали е престъпление е обект на проверка".