Досегашният съдия в Районния съд в Царево Минчо Танев ще поеме функциите на негов административен ръководител - председател, определи Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

Предложението за назначението на изпълняващ функциите ръководител е направено от председателя на Окръжния съд в Бургас. До избора му се стигна след като председателят на Районния съд съдия Мария Москова загина при наводненията в Царево преди седмица. Нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова също загуби живота си.

Съдийската колегия на ВСС трябваше да определени временно и.ф. "административен ръководител" на Районния съд в града до провеждане на конкурс за избор на нов административен ръководител.

Това беше единствена точка в дневния ред на Съдийската колегия, след като беше събран кворум за първото им заседание след лятната почивка. На заседанието присъстваха 10 от членовете на Прокурорската колегия на ВСС. 

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) почете с едноминутно мълчание паметта на двете жени. Наводнението в община Царево взе общо четири жертви и нанесе сериозни щети на инфраструктурата в района.

Прокуратурата започна разследване като негов фокус ще бъде не само документацията, но и всички строително-монтажни дейности по изграждането и експлоатацията на моста в град Царево, на който загинаха четирима души.