Софийският градски съд допусна вписване на "Продължаваме промяната" в регистъра на политическите партии, съобщиха от съда.

Решението на съдия Никола Чомпалов е от днес. 

Документите за регистрация бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие - и близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП.

Пред градските магистрати е представена и нотариално заверена декларация с дата 19 юли т.г., в която жена с инициали Д.В.П. е посочила, че заявлението за издаване на удостоверение за уникалност на име изх.N 272/05.04.2019 г. е подадено от нейно име, но в полза на Кирил Петков и Асен Василев. Изразено е съгласие удостоверението да се ползва в производството по регистрация на политическа партия "Продължаваме промяната".

"Лицето Д.В.П. не е сред учредителите и не член на политическата партия, но изразеното от нея в декларацията изявление сочи, че органът на партията, който съгласно устава я представлява, има право да се ползва от представения със заявлението документ по чл.15 ал.3, т.9 ЗПП", пише още в решението на Софийския градски съд.

То ще влезе в сила след седмица, ако не бъде обжалвано.