"Продължаваме промяната" внесоха документи за регистрация на партията, съобщиха от Софийски градски съд. Това е станало днес следобед, става ясно от съобщението на съда.

До момента, макар и учредена през април, политическата сила, като управляваше, не беше узаконена и не беше направила постъпки за това. Оказа се, че управляващите не са имали време да го направят, но покрай името на формацията изникна и друг проблем - а именно, спорът за търговската марка "Продължаваме промяната".

Разбра се, че кметът на Добрич Йордан Йорданов е подал заявка в Патентното ведомство за марката, тъй като още на местните избори е ползвал логото "Продължаваме промяната на Добрич", с което и спечели кметското място. Заради това заявката на ПП беше блокирана.

Спорът за търговската марка на този етап не пречи на партийната регистрация, но може да се окаже проблем по-късно.

ПП, които са управляващи в оставка след шест месеца на власт, на предишните избори не се явиха като партия, защото нямаха време за това. Затова Кирил Петков и Асен Василев участваха във вота миналата година като коалиция заедно с ВОЛТ на Настимир Ананиев, "Средна европейска класа" и "Социалдемократи".

Сега обаче вече са решени да се явят на евентуалния предсрочен вот като партия ПП, а по закон трябва да имат регистрация поне 45 дни преди изборите.

Това показва, че ПП бърза да е изрядна за предсрочен вот, което потвърждават и заявките от последните дни, че от партията нямат намерение да участват в сформирането на правителство в рамките на това Народно събрание.