"Продължаваме промяната" може да получи съдебна регистрация като партия до две седмици. Толкова е срокът, в който съдът ще се произнесе по вписването на формацията в регистъра на партиите, след като на днешното дело прокуратурата нямаше възражения.

Бившият председател на парламента Никола Минчев представляваше ПП на съдебното заседание в Софийски градски съд, придружаван от адвокат, съобщи БТА.

Документите за регистрация бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие - и близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП.

"Спазени са общите и специалните изисквания", каза прокурорът по делото и помоли съда ПП да бъдат вписани като партия.

Според Никола Минчев "не е казус" дали регистрацията на ПП ще е готова навреме за предстоящите избори. Причината е, че на предходните избори ПП са се явили с партньори, което, по думите му, няма да е проблем да се случи отново.

ПП все още отклонява категоричния отговор на пожелалите предизборна коалиция от "Демократична България". Това се разбра още от думите на Никола Минчев. Той коментира пред медиите, че въпросът за предизборна коалиция с ДБ не е изяснен още.

Снимка: Булфото

На въпрос за действията на служебното правителство по линия на газа, Никола Минчев изрази надежда това да не са подготвителни действия за връщане на договора с "Газпром", който руската фирма "не искаше да изпълнява, както е договорено".

Снимка: Булфото