"Може би - да, не съм сигурен". Така Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната", който изпълнява длъжността председател на народното събрание, отговори на въпроса на bTV вярно ли е, че ПП все още не е внесла документи за регистрация като партия.

Партията беше учредена на 15 април.

Иванов не знае също дали имат проблем с марката "Продължаваме промяната", за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

"Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа", коментира Иванов.

По думите му ПП няма да внася предложение за нов председател на Народното събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката след успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува.

Според и. д. председателят на парламента Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

"Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи - нулевата толерантност към корупцията", допълни Мирослав Иванов.

Той няма отговор на въпроса защо се стигна до разрив в отношенията между "Продължаваме промяната" и президента Румен Радев. Неговият въпрос към Радев е защо никога не похвали правителството за добрите, неща които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките, овладяването на цените на тока за битовите потребители и др.

Иванов призова Радев да бъде обективен в оценката си към кабинета "Петков".