Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишния Красимир Петков, който на 20 май 2017 година уби 68-годишната си тъща Мария Иванова и опита да умъртви бременна си спруга - 30-годишната Гергана, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Във фаталния ден майката и дъщерята очаквали в жилището им да дойде Красимир И., който трябвало да си вземе багажа и да се изнесе заради предходни семейни конфликти. Към 10 часа сутринта Мария тръгнала да излиза, за да отиде до магазина. В този момент Красимир И. се обадил на бременната си жена, казал, че е спал в хотел и ще дойде да си прибере нещата. Той и тъща му се засекли пред входната врата на апартамента, а съпругата казала да влязат, като в това време тя се заключила в хола. Там било и по-голямото им дете - 11-годишно момче.

През остъклената врата Гергана видяла как майка й влиза със съпруга й, който още в коридора я нападнал и започнал да я удря. Възрастната жена се развикала за помощ с думите: "Убиват ме!" и започнала да се придвижва бавно по коридора, за да се скрие в нейната стая. Красимир обаче започнал да й нанася удари с нож. В уплахата си дъщерята първоначално не забелязала, че той държи хладно оръжие, но незабавно се обадила за помощ на тел. 112 и разказала за нападението.

Тогава Красимир счупил стъклото на холната врата и пъхнал ръката си, за да я отвори. Съпругата му видяла ножа и разбрала, че майка й била наранена с него. Обадила се за втори път на 112 и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата към терасата. Детето било до вратата на спалнята и видяло случващото се.

Бащата обаче директно се насочил към съпругата си и без да каже нищо я пробол с ножа в горната част на корема. След това й нанесъл втори удар в същата област. Малко след това Гергана видяла как той пробожда и себе си с ножа в корема, но се обърнал и избягал от апартамента, без да оказва помощ на пострадалите.

Съдебно-медицински експертизи са установили че възрастната жена е починала от наранявания в гръдния кош, при които е последвала остра кръвозагуба, а на младата са били причинени две прободно-порезни наранявания, довели до разстройство на здравето, поради което тя е била настанена в болнично заведение.

Впоследствие Красимир бил задържан край мост в село Пчеларово, област Кърджали, като дотам се придвижил с такси и потърсил медицинска помощ. Смята се, че е щял да се опита да избяга в Гърция.

Той е с взета от съда мярка за неотклонение "задържане под стража". За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Убитата жена била пенсионерка от една година, преди това била медицинска сестра в детска градина. Дъщеря й, зет й и внучето живеели в нейното жилище. Гергана работела като ресурсен учител в център за деца с увреждания, а Красимир нямал постоянна работа.