Софийският градски съд отмени определението на Районния съд за Васил Михайлов от Перник, като по този начин мярката му за неотклонение от домашен арест се променя отново в задържане под стража. Михайлов трябва незабавно да бъде отведен в следствения арест. Решението е окончателно. 

Мотивите на съда са, че има доказателства, че Михайлов е нарушил домашния си арест. Неправилна е преценката на Районния съд, че Михайлов не е напускал дома си. Полицейски инспектор от Перник е свидетелствал за това, че Михайлов е нарушил мярката си. На обвиняемия са били обяснени задълженията, произтичащи от домашния арест. 

Вместо да отиде директно в апартамента след като беше освободен от ареста, Васил Михайлов е посетил заведение, като така е нарушил мярката.

Според съда той е можел да се снабди с ключовете си от апартамента, които били в заведението и по друг начин. Не се е налагало да се появява на публично място. Според обвинението приятелката на Михайлов или чичо му е могло да направи това, а действията на Михайлов са "демонстрация на незачитане на правилата".

Адвокатът на Михайлов - Христо Ботев, пък изтъкна, че данните са от гривната и свидетелски показания. В кафето се е забавил не повече от минута, за да си вземе ключовете. А и той още не е бил в дома си, за да започне изтърпяване на мярката. Има и множество физически проверки. Укоримо би било, ако беше отишъл до кафето, след като вече е влязъл в дома си и мярката е започнала да тече, се обоснова защитата. Христо Ботев заяви още в съдебната зала, че искането на прокуратурата за връщането на Михайлов в ареста е заради медийния шум. Освен това доклад на правосъдното министерство показвал, че прекъсванията на сигнала от гривната за няколко минути се дължат на технически проблеми.

След заседанието другият защитник на младежа - Велин Велинов, заяви, че общественото мнение е победило правото. Той припомни, че гривната за проследяване е поставена в деня след съдебното решение, защото такава е инструкцията. 

Младежът е обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни около 14:00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.