Софийската районна прокуратура настоява Васил Михайлов, обвинен за няколко престъпления в Перник, да бъде върнат в ареста и затова е протестирала отказа на Районния съд отпреди няколко дни. От прокуратурата информират, че протестът вече е внесен в Градския съд, който ще заседава по казуса следващата седмица.

В сряда вечерта Софийският районен съд отказа да върне в ареста Васил Михайлов. До искането на прокуратурата се стигна, след като бяха изнесени данни, че Михайлов е нарушил домашния си арест и това се установява от движението на гривната му за проследяване.

В съдебната зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана известно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата, допълва БТА.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни около 14:00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.