По искане на прокуратурата Окръжен съд - Стара Загора наложи най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата молдовски граждани, задържани за взривения през миналата седмица банкомат в старозагорския кв. "Железник", съобщи БНР.

Повдигнатите обвинения срещу тримата молдовски граждани са за това, че на 27 септември 2018 г. в Стара Загора, в съучастие помежду си като съизвършители, са взривили банкомат, отнели са голяма сума пари - над 60 хил. лв. и са нанесли материални щети на магазина, където е било монтирано устройството.

В съдебната зала 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 22-годишният Дионис Коджукаро се явиха със служебни защитници. По време на заседанието стана ясно, че двама от тях - Василе Морару и Александър Хаджи са направили самопризнания и са потвърдили, че са участвали във взривяването на още един банкомат в Казанлък. Те са изразили желание да съдействат на разследването, поради което адвокатите им поискаха да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест или освободени под парична гаранция.

Сред като разбра за самопризнанията, за съпричастен към извършеното престъпление се призна и 22-годишният Дионис Коджукаро . Пред съда и тримата заявиха, че разбират грешката си, много съжаляват за направеното и помолиха да се върнат при семействата си.

Съдът счете, че трябва да бъдат оставени в ареста, защото могат да се укрият или извършат друго престъпление.

Определението на Окръжен съд - Стара Загора може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.