Синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко, остава на свобода. Това реши Софийски градски съд, след като потвърди решението на Софийски районен съд. Решението е окончателно.

Миналата седмица синът на алкохолния бос Миню Стайков беше задържан по време на проверка на два луксозни автомобила. Единият - брониран и с въоръжени мъже в него.

Именно там бил и Стайков. Отказал да покаже документите и обяснил, че е попаднал случайно в колата, след като тръгнал на автостоп към Айтос. Според информацията, Стайков дори е звъннал на телефон 112 и е казал, че се съмнява, че полицаите са истински, тъй като вече е бил отвличан.

Синът на Миню Стайков получи две обвинения - за неподчинение и за подаване на фалшив сигнал на спешния телефон. На първа инстанция съдът реши, че той, трябва да излезе на свобода без мярка за неотклонение, а само с глоба.

Припомняме, че в началото на годината той се появи изненадващо 5 месеца, след като беше обявен за издирване, включително чрез Интерпол. Тогава Стайков-младши влезе в "Пирогов" със следи от бой и гол и тогава твърдеше, че е бил похитен.

От МВР заявиха обаче, че нямат никакви данни, че това е вярно.

След ареста му този път Иван Гешев, който вече е новият главен прокурор, го посъветва индиректно чрез медиите да смени репертоара "с нещо свежо".