Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който на 18 април хвърли бомбичка по време на футболната среща ЦСКА - "Левски" и рани двама полицаи. По-тежко пострадалата служителка на МВР Гергана Зашева бе оперирана в ИСУЛ и имаше опасност да загуби зрението на едното си око.

Според магистратите, чието решение не подлежи на обжалване, Исаев е с висока обществена опасност и на свобода може да извърши друго престъпление. Срещу него е повдигнато обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години.

И пред втората съдебна инстанция младият мъж заяви, че съжалява за постъпката си и се извини на пострадалата полицайка. Пред журналисти Исаев отрече да е направил сам бомбичката. Още не е ясно обаче как той се е сдобил със самоделното устройство. Пред полицаите задържаният заявил, че му е дадено от непознат за него човек.

След инцидента на Националния стадион бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако отново се стигне до подобни инциденти, кадрите ще улеснят и разследващите.