Почернените родители на убит от футболна врата първокласник са предявили искове от по 300 000 лева срещу Община Велико Търново. Исковите молби са депозирани в Окръжния съд по Закона за задълженията и договорите, но още не са насрочени поради размяна на книжа между страните, съобщи "Труд".

Трагедията стана на 1 юни 2013 г. на спортна площадка в двора на СУ "Вела Благоева" в квартал "Бузлуджа" във Велико Търново. 8-годишният Красимир Атанасов играел с приятелчета на футболното игрище. Едната врата обаче била неукрепена, нямала подпори и от нея била останала само рамката. Тя била подпряна на мрежата на игрището и внезапно се стоварила върху момчето. Една от масивните греди на вратата ударила Красимир по главата, който почина на място.

По случая веднага бе образувано разследване в Окръжната прокуратура. Проверка обаче установи, че държавните обвинители работили по случая близо три години без да има повдигнати обвения. През 2016 г. разследването е прехвърлено на Районната прокуратура. Назначени са експертизи, за да се установи кой носи вина - община Велико Търново или съответното училище.

Малко след нелепата смърт на ученика, бе установено,че теренът е на общината. Пет години след трагедията държавното обвинение и полицията обаче си подхвърлят топката. Заради това родителите на Красимир търсят справедливост по граждански път.