Съдът освободи под домашен арест Георги Георгиев, който неотдавна наръга с нож 18-годишен в младеж по време на спречкване в тролей.

Пред съда 33-годишният мъж заяви, че иска да се прибере у дома, за да види види майка си жива за последен път, предаде bTV.

Адвокатът му пък обясни, че обвиняемият се грижи за нея. Освен това не било ясно доколко Георгиев е бил адекватен по време на нападението. Той е регистриран като наркозависим и е възможно да е действал под въздействието на опиати. На мястото на инцидента бяха открити опаковки от метадон, тъй като той е записан в метадонова програма. Защитникът подчерта също, че клиентът му бил провокиран от намушканото момче и че също пострадал при инцидента.

Прокуратурата припомни, че Георгиев е с обвинение за опит за убийство и е три предишни присъди. Магистратите обаче решиха, че обвинението, което му е повдигнато - за опит за убийство по хулигански подбуди, е прекалено тежко. Според съда има данни само за това, че е нанесъл телесна повреда на жертвата и няма опасност да извърши ново престъпление или да се укрие.

Решението е окончателно.