18-годишният младеж, който вчера беше наръган в тролей №7 в София заради направена забележка, се казва Борислав Великов и учи в спортното училище на ЦСКА. Тренира джудо и самбо, но инцидентът може да повлияе сериозно на плановете му за бъдещето, съобщи bTV.

След като снощи беше опрериран в "Пирогов", той е в стабилно състояние, но ще остане още няколко дни под лекарско наблюдение. Нападателят му - Георги Георгиев, беше задържан веднага след инцидента. Той е криминално проявен и е действал под въздействието на наркотици, уточниха от полицията.

Борислав и приятелката му се качили в тролея и попаднали на група деца, които плюят и цапат седалките.

Снимка: bTV

"Момичето му казало, че отпред има свободни места, за да седнат там. Тръгват да сядат и гледат - едната седалка намазана, а другите - изцапани с шлюпки от семки. И той казал - какво правите, къде сега да седнат хората", разказа бащата на Борислав - Георги Великов.

"Едните са били намазани с домати, а по другите - шлюпки от семки. Той като прави забележка, малките отиват и се оплакват на извършителя. И той идва и го наръгва", допълни майката Албена Великова.

Родителите уточниха, че той е прободен с швейцарско ножче в гръдния кош и има късмет, че острието не е стигнало до сърцето му.

Борислав обаче е в 12 клас и на 26 май му предстои бал, а преди това матури, на които няма как да се яви, защото са по спорт, а състоянието му не позволява.

Бащата се опитва да си обясни станалото:

"Не знам, сигурно погрешно сме го възпитавали да прави забележки. Сигурно е трябвало като овци да сме...".

Георги и Албена Великови се надяват, че ще получат справедливост и нападателят ще бъде осъден.

Нападателят, който е наркозависим и след задържането му изглеждаше неадекватен, е обвинен за опит за убийство по хулигански подбуди. Прокуратурата му поиска поиска постоянен арест.

Той е арестуван благодарение на адекватната реакция на шофьора.

"Нашият шофьор е реагирал адекватно, като е затворил вратите, за да не избяга нарушителят, защото това е в обществен интерес", заяви Иво Василев от "Столичен електротранспорт".