До края на седмицата трябва да е готова психиатричната експертиза, която ще покаже дали 32-годишната Кристина Дунчева от Сандански, заклала двете си деца, ще остане в ареста или ще бъде преместена в психиатрична клиника.

Това стана ясно по време на заседанието на Районния съд в Сандански по делото за домашно насилие, заведено от младата жена срещу бащата на децата й Георги Трайков.

Делото бе отложено за 12 януари.

Магистратите постановиха да бъдат разпитани двамата полицаи, отзовали се на сигнал на тел. 112 за домашно насилие в дома на семейството. Освен това според районните съдии има нужда от събиране на още доказателства и разпити на свидетели.

В момента 32-годишната Кристина е в следствения арест на Благоевград. В исковата си молба до съда майката е описала ужаса, в който е живяла:

"Поради влошаване на отношенията към мен и децата, постоянния физически и психически тормоз спрямо мен, ПРЕД ДЕЦАТА НИ, .. след серия обидни квалификации по мой адрес, физическа агресия изразяваща се в силно и болезнено дърпане на ушите ми, заплахи за физическо унищожение с думите "Ще те унищожа и теб и цялото ти семейство", ще те накарам да се самоубиеш", ще те изкарам луда и ще ти взема децата и заканата му да ме изхвърли през терасата... бях принудена на 5 октомври да напусна с децата..."

До края на седмицата родителите на Кристина Дунчева ще подадат искане за извършване на вътрешна проверка в полицейското управление в града, съобщи БНТ. Целта е да се установи защо в деня преди убийството на децата, полицейски служители са оказали съдействие на баща им Георги да ги изведе през нощта от дома на родителите на Кристина, без да има заповед или съдебно решение за това.

Маньо Алексиев, адвокат на Кристина, заяви: "В свободен разговор след извършване на експертизата ми бе заявено, че Кристина, считат, че не е в добро психическо здраве. Не знам какво е тяхното категорично становище, но ми казаха, че ще се наложи най-вероятно да предприемем действия, щото тя да бъде настанена в съответно подходящо здравно заведение, тъй като следственият арест не е най-доброто място за нейното психично здраве, в което се намира в момента".