"Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си" - това каза пред медиите апелативният прокурор на София Радослав Димов преди изслушването му от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) относно казуса "Нотариуса".  

"Страдам от болест, която не ми дава много живот и искам името ми да бъде изчистено. Това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Опетнявайки моето име, опетняват и институцията. Хем чистя моето име, хем чистя името на институцията", заяви Димов пред журналисти, цитиран от "Фокус". 

Бившият районен прокурор на София Радослав Димов поиска изслушвания часове, след като гръцки бизнесмен обяви, че е изнудван от Божанов и че чрез посредник магистратът предложил да оправи проблемите му с Нотариуса. Анастасиос Дикос твърди, че в качеството си на прокурор Димов се е обадил на техния адвокат Александър Червеняков и му казал - "във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, за да видим как да го решим". Но тази среща била отказана.

На въпрос дали е познавал Мартин Божанов, Димов отрече. Само знаел и чувал за него, че е имотен измамник. "Лично не съм се запознавал с Нотариуса". По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

Димов не бил чувал и за SS клуба, нито имал данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

Магистратът потвърди, че в Апелативна прокуратура - София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

По време на изслушването пред Прокурорската колегия на ВСС Димов също отрече да е говорил с адвоката на единия гръцки бизнесмен, каквито твърдения се появиха. 

"Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск", посочи Радослав Димов, цитиран от БТА. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат Червеняков, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

Радослав Димов в момента е шеф на Апелативната прокуратура в София. Той ръководеше районната прокуратура в София до 2019 г., когато беше назначен на по-високия пост. След Димов, първо временен, а след това и постоянен шеф стана Невена Зартова.  

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал "Гео Милев", свързван с него, като проверяват дали в клуба са членували магистрати, дали и защо са ходили там.

В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Също така стана известно, че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име.

В парламента беше създадена и временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от "Антикорупционния фонд", а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова.