Пет месеца след катастрофата, при която край великотърновското село Шереметя загина футболният треньор Ферарио Спасов - ловешката окръжна прокуратура промени обвинението към 25-годишния Начо Пантелеев, който предизвика инцидента, предава БНР.

Деянието вече е квалифицирано като особено тежък случай.

Готови са резултатите от автотехническата експертиза, която трябваше да установи с каква скорост се е движил спортният автомобил на Начо Пантелеев.

"Посочено е, че Начо Пантелеев е управлявал автомобила по време на катастрофата със скорост от 165 км/ч и е нарушил правилата на движение, като не е спазвал дистанция от автомобила, който изпреварва. Деянието е квалифицирано от наблюдаващата прокуратура като особено тежък случай. Не ни е ясно на база какви доказателства, не са ни предявени все още материалите. Самата автотехническа експертиза не сме я виждали все още не сме се запознали",заяви Венцислав Фоти, адвокат на обвиняемия за катастрофата, при която на 11 ноември миналата година загина футболният треньор Ферарио Спасов.

Преквалифицирането на обвинението в особено тежък случай увеличава наказателната отговорност за Начо Пентелееев като законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 12 години.

Начо Пантелеев остава с мярка за неотклонение подписка.

Очакванията са преди съдебната ваканция Окръжната прокуратура в Ловеч, на която беше прехвърлено разследването, да внесе обвинителния акт и делото да тръгне във Великотърновския окръжен съд.