Повдигнати са обвинения на бащата и сина - и двамата с имена Иван Иванов, за корупцията в спортното министерство, предава БНТ.

Синът е главен експерт във ведомството, а бащата е старши треньор на Националния отбор по вдигане на тежести.

Двамата са обвинени за искане и получаване на подкуп в съучастие, като Иван Иванов - старши е помагач на сина си.

Според източници на ПСН баща и син Иванови да поискали 62 500 лева от президента на Федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид.Срещу тези пари Иван Иванов - син е гарантирал, че на спортната федерация ще бъдат отпуснати 1 милион и 200 хиляди лева за организацията на предстоящото Европейско първенство по щанги, на което България трябва да е домакин през следващата година.

Иван Иванов - младши беше арестуван вчера на работното си място с 62 хиляди лева, белязани пари.

По-рано министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира, че ведомството му съдейства на разследването и че там "няма място за рекет".

"Това, което аз имам като информация е същото, което има и в медиите. Днес е имало акция на КПКОНПИ и прокуратурата и е задържан служител на Министерството на младежта и спорта за огромна сума за подкуп. Ръководството на ММС е оказало пълно съдействие на разследващите органи".

Аз изключително се радвам и искам да използвам повода да поздравя службите, че са заловили лицето, тъй като в Министерството на младежта и спорта няма място за рекети".