Софийският градски съд остави под домашен арест 51-годишният Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на фиктивни погребения и кремация.

Мъжът беше задържан, след като на 23 май тази година в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души. Те били погребани извън гробове.

За един от случаите прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито близки платили 1000 лева за кремация. След това наследниците получили урна, за която обвиняемият твърдял, че е прахът на починалия възрастен мъж. Тялото обаче не е било кремирано.

В съдебната зала стана известно днес, че Енев има ново обвинение за измама на повече лица при продължавано престъпление. Според магистратите задържането му под домашен арест не надвишава разумната продължителност, предаде БТА.

В съда бяха на мнение, че ако не е под домашен арест, Енев може да извърши ново престъпление. Съдиите мотивираха това с материалите по делото, като посочиха, че Янев е лице, "лишено от морални задръжки".

Преди дни районният съд определи парична гаранция от 10 000 лева за Георги Енев. Прокуратурата не бе съгласна, а обвиняемият посочи, че не може да плати тази сума и искаше подписка.

С окончателното си решение от днес градският съд го остави под домашен арест.