Прокуратурата е възложила на крематориума в София проверка за период от три години назад. Целта е да се установи колко кремации е уредил погребалният агент Георги Енев. Това каза районният прокурор на София Невена Зартова.

Георги Енев бе задържан, след като в гробищния парк на с. Клисура край Банкя бяха открити човешки останки от седем тела на починали. Мъжът беше обвинен за измама и се твърди, че е взел пари от роднини на починали, за да организира кремации.

Очаква се резултатите от проверката в крематориума да станат ясни съвсем скоро.

До момента не е установен полът на човешките останки на намерените нови шест тела, посочи Зартова. Вчера стана ясно, че разследващите са намерили още незаконно погребани край с. Клисура.

Миналия петък в прокуратурата е постъпила още една молба на роднини на починал, които платили на Енев за кремация. Те направили собствена проверка в крематориума и установили, че това не се е случило, посочи Зартова и допълни, че не е изключено в прокуратурата да постъпят още такива молби.

Назначените до момента ДНК експертизи не са напълно готови, за да се установи безспорно кои са починалите, чиито останки бяха намерени.

Междувременно прокуратурата е разпитала свидетел, който е посочил къде е ставало загробването на телата. Мъжът е получавал от Енев по 100 лева за изкопаване на гробни места, каза Зартова.