Десетки сигнали постъпват в столичната полиция от хора, чиито близки са починали, а семействата са използвали услугите на арестувания погребален агент Георги Енев. Те се съмняват, че са станали жертва на зловещата схема, съобщи bTV.

Вчера Софийският районен съд остави в ареста Енев, който е обвинен за измама с фиктивна кремация. Той беше задържан, след като край гробището на софийското село Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души. Оказа се, че близките им са платили за кремация, но вместо да извърши услугата, Георги Енев е прибирал парите и е погребвал покойниците.

Семейството на Софияна Петрова е било клиент на агенцията на Георги Енев, след като съпругът й умира през юли миналата година. 

"Общо ни излезе 3500 лева за кремацията, всичко - дрехи обувки, възглавници за урната, ковчега, попа уреди и това. Не останах доволна, защото нито беше подготвено на място", казва тя. 

Изпада в ужас, когато научава за зловещата схема на гробаря и се пита дали и те не са сред потърпевшите.

"Синът ми се обади в крематориума в София и казаха, че юли и август няма такова име", споделя жената.

Проверили и в крематориума в Пловдив. Казали им, че името на съпруга ѝ фигурира там, но вдовицата не вярва.

Полицията е взела ДНК от близки на съпруга ѝ, а предстои негова панахида за една година от смъртта му. Не знае къде да я направи, защото не знае дали в урната е неговият прах.

Георги Енев е обслужвал не само град Банкя, но и околните села. Наскоро прехвърлил фирмата си. В съда е дал адрес, който от години не ползва. Има и дете.

Разкритията по измамната схема тепърва предстоят, казват разследващи.