Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство и причиняване на телесна повреда. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

На 19.04.2018 г. около 12.00 ч., в София, в района на автобусна спирка "Бл. 25" в ж.к. "Овча купел", обвиняемата Д. Димитрова пътувала в автобус по линия № 102  без редовен превозен документ. На посочената спирка била извършена проверка от контрольори по редовността на пътници.

Контрольорка установила, че обвиняемата Димитрова пътува без редовен превозен документ, като отказвала да заплати и глоба. Димитрова била помолена да слезе от автобуса, като на спирката й било обяснено, че в случай, че не желае да заплати глоба, ще ѝ бъде съставен административен акт. След като такъв бил съставен, Димитрова го прочела и скъсала. Това наложило да бъде поискано съдействие от служители на Общинска полиция.

В същото време Димитрова се обадила по мобилния си телефон, като на повикването ѝ на място дошъл обвиняемият А. Петров. Той попитал Димитрова: "Коя беше?" след което отишъл при свидетеля Г. и я ударил в лицето с разтворена длан. Впоследствие обвиняемите Димитрова и Петров били задържани със съдействието на служители от 06 РУ-СДВР, а по случая било образувано досъдебно производство.