Нови доказателства срещу прокурорския син Васил Михайлов за хулигански прояви и побой. Кадри, с които само bTV разполага, показват, че докато е бил в затвора в Бобов дол, младежът е издълбал дупка в килията си, нарисувал е свастика и се е подписал като Васил Ламята.

От петък Васил Михайлов отново е под домашен арест.

Освен че е издълбал дупка в стената на килията си в затвора в Бобов дол, преди няколко седмици Васил Михайлов е създал и тези два надписа - единият хитлеристки, другият с име и прякор.

Прокурорският син беше преместен в Бобов дол от Софийския централен затвор през февруари заради нападения, заплахи и арогантно поведение.

"За да се осигури безопасността както на служителите на затвора, така на другите лишени от свобода, а и на самия подсъдим", заявява през февруари наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

През юни обаче, Михайлов отново се върна в затвора в София. А там, по наша информация, ударил с юмрук в лицето един от задържаните. Материалите за извършени нови престъпления вече са приобщени към делото срещу Михайлов, научи bTV.

Снимка: БТВ

"Не, имате някаква грешка. Той вече търпи мярката си, новата мярка, няма какво да коментираме повече", каза адвокатът на Васил Михайлов Велин Велинов.

След като в края на октомври младежът даде интервю пред bTV и беше върнат зад решетките заради нарушаване на домашния арест, този път не е при приятелката си.

Откриваме го в дома на чичо му. Когато вижда екипа ни, бързо се прибира.

Въпреки че Михайлов е с проследяваща гривна, полицаите в Перник имат задача - по няколко пъти в денонощието да проверяват дали той спазва домашния си арест.

"Причината е, че случаят е особен и има данни, че в миналото е нарушавал наложената му мярка", обясниха от ОДМВР-Перник.