Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син Васил Михайлов да бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение "домашен арест". 

Решението е взето днес на заседание при закрити врата, съобщи bTV.

Михайлов ще бъде следен дали нарушава мярката си чрез проследяваща гривна.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След като Васил Михайлов бе привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 г., той прекара 5 месеца в ареста, но след това бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден се появиха сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване не винаги е излъчвала сигнал.

Съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата протестира това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През април той се призна за виновен по друго дело - за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е "домашен арест", но впоследствие това постановление бе отменено.