Обвиняемият за убийство на съпругата си в Перник остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Перник за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 41-годишния Димитър Димитров, привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него умишлено убийство.

"Не съм искал да убия съпругата си и съжалявам", каза пред съда Димитър Димитров, цитиран от БНТ.

Според прокуратурата Анита е била с множество наранявания по тялото вследствие на побой. Починала е от кръвозагуба и аспирация на кръв в белите дробове.

Прокуратурата твърди, че е събрала необходимите доказателства, че именно Димитров е извършил престъплението. В началото на съдебното заседание стана ясно, че той е пенсионер по болест и не работи. Санкциониран е за шофиране на автомобил след употреба на алкохол.

В семейството често е имало скандали, а домоуправителят на кооперацията, в която е жилището им, разказа пред БНТ, че Димитър Димитров не се е разбирал и със своите съседи.

В хода на делото стана ясно, че около полунощ на 29 април Анита е била вкъщи и Димитър се е прибрал от близко заведение, където е пил с приятели.

Час по-късно свидетели са разказали, че от дома на Димитрови се е чул скандал. По-късно камера е заснела Димитър да изхвърля дрехи в контейнер, които са намерени по-късно и по тях има следи от кръвта на Анита. Към 4 часа след полунощ той се е обадил на бащата на Анита с думите: "Май стана нещо лошо".