41-годишен мъж от Перник е задържан за жестокото убийство на съпругата си, съобщиха от Окръжната прокуратура в миньорския град. 

Сигналът за престъплението е подаден днес. 

По първоначални данни Димитър Д. е отнел живота на 43-годишната си жена в жилище на ул. "Юрий Гагарин" в пернишкия кв. "Изток", а след това е изхвърлил дрехите й в контейнер за смет в междублоково пространство. 

На мъжа е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство - и той е оставен в ареста за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. Тялото на убитата жена е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина. 

Предвиденото в закона наказание за извършеното убийство е от 10 до 20 години "лишаване от свобода". От прокуратурата в Перник допълниха, че ще поискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съпрузите имат две деца, а жената е имала ограничителна заповед, която забранявала на Димитър да я доближава, съобщава местният сайт "ЗаПерник". Според изданието престъплението е извършено с нож.

Това е поредното убийство на жена от съпруг или партньор, предшествано от домашно насилие. В началото на април 34-годишният Калоян Каймакчийски застреля бившата си приятелка Кристина Благоева, а след това сложи тялото й в багажник на кола и го запечата с полиуретанова пяна.

След убийството стана ясно, че убитата Кристина е била подложена и на непрестанен психически терор от Калоян Каймакчийски, затова се е обърнала за помощ към фондация "Анимус".