Не са открити незаконни доходи и имоти на 21-годишния син на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, обявиха днес от прокуратурата.

Проверката на имуществото му започна през пролетта, в разгара на Апартаментгейт, заедно с тази на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов. Тогава се появи медийна информация, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и миналата година е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева.

"По повод медийни публикации и постъпил сигнал за придобити недвижими имоти на значителна стойност от сина на Борислав Сарафов, директор на Националната следствена слубжа (НСлС) и зам.-главен прокурор по разследването, на 4 април 2019 г. бе разпоредена проверка от главния прокурор Сотир Цацаров. Върховна касационна прокуратурата (ВКП) възложи на НАП извършването на данъчни ревизии на проверяваните лица", съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

"На 31 юли 2019 г. ТД на НАП-София изпрати на ВКП резултатите от приключилите данъчни ревизии. Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице - син на Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 - 31.12.2018 г.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти", се казва още в официалното съобщение.

Още при започването на проверката самият Сарафов-старши заяви:

"Съдействието ми ще се изрази в своевременно представяне на цялата изисквана документация. Категорично декларирам, че всичките ми действия са в рамките на закона и не противоречат на морала. Доходите и имуществото - моите и на членове на моето семейство, са декларирани по надлежния ред".