Окръжният съд във Варна остави в ареста 22-годишен мъж, обвинен за изнасилване и блудство на възрастна жена, съобщиха от пресслужбата на съда.

Престъплението бе извършено на 23 януари в село Синдел.

Съдът разгледа делото, тъй като защитата на обвиняемия поиска той да бъде пуснат под домашен арест с аргументите, че е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и няма опасност да осуети разследването. От прокуратурата обаче посочиха, че тяхна проверка показва, че срещу него има заведени 6 преписки, първата от които е от 2014 година, и е възможно да извърши друго престъпление.

Според съда от събраните до момента доказателства по случая може да се направи обосновано предположение, че мъжът е съпричастен към престъплението, за което е обвинен. Освен това, ако е с по-лека мярка за задържане, има риск да повлияе върху пострадалата или върху свидетелите.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване.

Обвиняемият, който е от село Тръстиково, нападна и изнасили 73-годишната жена в двора на къщата ѝ в село Синдел на 23 януари следобед. След гаврата жената потърсила помощ от съседи, които се обадили в полицията. Нападателят е разпознат по записите от камерите за видеонаблюдение в района и малко по-късно е задържан. Пред полицаите той признал, че е бил на гости на сестра си в Синдел и е пил много алкохол. Мъжът, който е осъществил престъплението със сила, не е познавал жертвата си. Той живее при баща си и не работи никъде. По повдигнатите му обвинения - за изнасилване и за блудство, законът предвижда затвор от 2 до 8 години.