Кюстендилският окръжен съд остави за постоянно в ареста 64-годишния Сашо Димитров, обвиняем за убийството на съпругата му Райка Димитрова /63 г./, съобщи "Инфомрежа".

По време на днешното съдебно заседание прокурорът по случая Валери Пенков обяви, че са налице достатъчно факти и обстоятелства, че именно Сашо е извършител на тежкото убийство. Освен че жертвата е била бита, по тялото й са установени и нанесени прободни рани с нож.

Освен това мъжът се опитал да прикрие следите си. Изчистил кръвта по стените, преоблякъл жена си и викнал траурна агенция, за да подготви погребението й. Именно тогава една от служителките открила по тялото на Райка прободни рани и подава сигнал в полицията.

Невиждана жестокост и наглост, това бяха част от коментарите в кулоарите на съда. Срещу 64-годишния мъж е повдигнато обвинение за убийство, извършено в условията на домашно насилие. Предвиденото в закона наказание е от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

От страна на защитата на Димитров беше посочено, че той има чисто съдебно минало и постоянен адрес, поради което може да му бъде наложена мярка различна от постоянно задържане, а именно домашен арест.

На влизане в съдебна зала, 64-годишният Сашо Димитров каза, че не е убиец. Дори трудно се държеше на краката си, а говорът му беше забавен и неразбираем. Пред съдия Пенка Братанова той обяви, че иска да бъде освободен от ареста и да се прибере в дома си.

„Не съм добре, целия треперя. Моля да ме пуснете под домашен арест, искам да се прибера дома. Аз не съм я убил“, заяви мъжът.

Жестокото убийство, което е четвърто в кюстендилския квартал „Герена“, в рамките половин година, стана на 18-и януари. Именно тогава след пореден пиянски запой Сашо удря няколко пъти съпругата си, а след което я намушква с кухненския нож. Мъжът е арестуван няколко часа след убийството в неадекватно състояние и мъртво пиян.

Определението на Кюстендилски окръжен съд подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред САС.