65-годишният Сашо Димитров, който през януари м.г. уби по особено жесток начин съпругата си Райка в кюстендилския кв. "Герена", издъхна преди днешното първо заседание на Окръжния съд в Кюстендил, съобщиха от прокуратурата в града.

Мъжът бе обвинен в убийство, извършено в условията на домашно насилие. 

Жестокото престъпление, което бе четвърто в кюстендилския квартал „Герена“ в рамките половин година, стана на 18-и януари 2020 г. Тогава след пореден пиянски запой Сашо удря няколко пъти съпругата си, а след което я намушква с кухненския нож. Мъжът е арестуван няколко часа след убийството в неадекватно състояние и мъртво пиян.

По време на заседанията при гледане на мерките за неотклонение на обвиняемия стана ясно, че след убийството 65-годишният Сашо се е опитал да прикрие следите си. Изчистил кръвта по стените, преоблякъл жена си и викнал траурна агенция, за да подготви погребението й. Именно тогава една от служителките открила по тялото на Райка прободни рани и подава сигнал в полицията.

Невиждана жестокост и наглост, това бяха част от коментарите в кулоарите на съда. 

Докато бе задържан под стража, убиецът бе лекуван в затворническата болница в Ловеч. Днес пък трябваше да е първото заседание на Окръжния съд в Кюстендил за извършеното от него жестоко убийство.