Кметът на Несебър Николай Димитров остава за постоянно в ареста, реши Специализираният наказателен съд.

Димитров и още няколко човека са обвинени, че са престъпна група за купуване на гласове.

"Ние не сме престъпници. Никога не съм се занимавал с купуването на гласове, няма логика да го правя. В края на август дори още не бях решил дали да се кандидатирам. Освен това на територията на Несебър има поне 10 листи и защо да искам да работя само с една или две", заяви пред магистратите Димитров.

Според адвоката на Николай Димитров Ина Лулчева - в началото на септември основният свидетел с фамилия Балинов, който е бивш служител на общинското предприятие за поддръжка и ремонт в Несебър, отишъл в ДАНС и им разказал, че му предлагат да купува гласове. Защитата също така твърди, че той е бил настоятелният и до 20 септември никой не го е търсил, а той звънял 4 пъти на телефона на Георги Георгиев. Те също така попитаха защо прокуратурата е решила, че точно 400 гласа са нужни на Николай Димитров, при положение, че на предишни избори той е печелил с над 7000 гласа.

Самият кмет на Несебър добави, че неговата кампания е различна от тази на общинските съветници и поиска да бъде пуснат на свобода. Същото поискаха и останалите обвиняеми Георги Георгиев, Петър Тодоров и Атанас Япаджиев. Съдът обаче остави и тях в ареста. На свобода излиза само Константин Лефтеров, който е кандидат за общински съветник в Свети Влас.

Решението на съда не е окончателно.

"Ще преценим дали ще протестираме освобождаването на Лефтеров", заяви пред журналисти наблюдаващият прокурор.