Издирваният с червена бюлетина на Интерпол Мартин Георгиев - Джито, обвинен от Специализираната прокуратура като един от ръководителите на организирана престъпна група за разпространение на наркотици (по досъдебно производство от 2015 г.), се е предал в присъствието на адвокат в ГДБОП на 7 юни. Това съобщиха от спецпрокуратурата днес.

Той е бил задържан първоначално за 24 часа, а след това мярката е удължена на 72 часа. Очаква се днес специализираният наказателен съд да го остави за постоянно в ареста.

Мартин Георгиев е син на Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, и се смята за едно от основните лица в т.нар "Килърите 6". Майка му е разследвана за източване на ДДС у нас и за кражба на близо 26 млн. евро от ЕС в Румъния.

Сайтът "Биволъ" съобщи още вчера за прибирането на Георгиев, като по данни на изданието той тихомълком се е върнал у нас и задържането му не е било официално оповестено с цел мярката му да бъде променена в по-лека с помощта на конкретни длъжностни лица. Сайтът твърди, че разследването срещу майката на Джито не е напреднало заради политически протекции.