Арестуваният зам.-кмет на Пловдив Ральо Ралев е наблюдаван от пет месеца, като в следеното са използвани специални разузнавателни средства. Това съобщи на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев. Ралев е наблюдаван за корупционни престъпления.

"Към момента няма привлечени лица към досъдебното производство, утре до края на деня ще стане ясно дали и как на задържаните ще бъде наложена мярка за неотклонение", допълни Гешев.

Следенето на Ралев е започнало след доклад при главния прокурор, който е бил препратен към специализираната прокуратура. "Надявам се случаят да приключи с влязла в сила присъда", допълни Гешев.

При разкриването на престъпленията в пловдивския район са използвани специални разузнавателни средства, а задържането на самия кмет и служители на администрацията му е извършено от СДВР, "По обясними причини столичната дирекция на вътрешните работи извърши арестите", допълни Гешев.

В четвъртък кметът на район "Северен" Ральо Ралев бе задържан в района на бул. "Марица" в кв. "Кършияка". По-късно той бе доведен с белезници в сградата на общината, където течеше и претърсване. Ральо Ралев е втори мандат кмет на "Северен", член на ГЕРБ.