Георги Семерджиев към момента не е давал обяснения за катастрофата, при която загинаха две млади момичета. Това стана известно от коментар по темата на адвоката му Мирослав Христов пред БТА. Той добави, че се чакат да станат готови експертизи, сред които и автотехническа.

Семерджиев е обвинен за катастрофата, която се случи на бул. "Черни връх" през юли в София, при която две жени загинаха. В момента той е с мярка за постоянно задържане в ареста. Разследващите установиха, че Семерджиев е шофирал със 166 км/ч, което е много над позволената скорост в района, както и след употреба на наркотици.

Към месец септември Семерджиев има повдигнати пет обвинения, сред които за държане на наркотици, за шофиране без книжка и други. По случая "Семерджиев" започна вътрешна проверка в МВР заради данни, че полицаи са помагали на мъжа след катастрофата, както и при други случаи, когато е бил спиран за проверка. Проверката установи, че трима шефове на районни управления и началник от пътна полиция не са упражнили достатъчно контрол и правомощията си, за да спрат други служители да "разпъват чадър" над Семерджиев.

Днес в Софийския районен съд се състоя заседание по дело за средна телесна повреда, по което подсъдими са Георги Семерджиев и Иван Бандаловски. Семерджиев беше конвоиран от трима служители на Главна дирекция "Охрана" в съдебната зала, като беше с белезници на ръцете и краката. По време на заседанието той си разменяше реплики с Бандаловски.

Иван Бандаловски

Снимка: БТА

Става дума за дело за побой от 2012 година. Потърпевшият обясни днес пред съда, че всичко е започнало след като заедно с приятели шофирали в центъра на София и спрели на кръстовище на червен светофар. Луксозен автомобил спрял зад тях и започнал да присветва с фарове. След това същата кола се изравнила с тяхната в платното за насрещно движение, разменили си реплики през прозорците, а шофьорът - Семерджиев и друг мъж, започнали да ги ругаят. След като светнало "зелено" колите тръгнали и всичко приключило.

Ден или два по-късно потърпевшият, заедно със свои приятели, обикаляли отново с автомобила си и в кв. "Хаджи Димитър". Те видели луксозният автомобил, който им присветвал, спрели, слезли от колата и зачакали да се появи Семерджиев, за да му поискат обяснение. Знаели по физиономия кой е той, тъй като бил "известен" в квартала. Малко по-късно Семерджиев, Бандаловски и едно момиче се показали от близкия блок и станало сбиването. Приятелите на потърпевшия избягали, а Семерджиев ги подгонил, при него останал Бандаловски, който му нанесъл удари. Малко след това Семерджиев се върнал, извадил от колата си мачете с калъф и му нанесъл удар по главата, а след това с режещата част на мачетето го ударил в коляното. Бандаловски казал, че трябва да викнат полиция и линейка. След като дошла линейка и патрулка потърпевшият бил в болница, оказало се, че има извадено рамо и срязана капачка на коляното, от което се възстановявал половин година. Заседанието по делото ще продължи друг ден с разпит на още свидетели.

Иван Бандаловски коментира пред медиите, че се познават със Семерджиев от деца, израснали са заедно и са били в един футболен отбор десет години. Той не знае дали приятелят му е имал връзки с МВР и прокуратурата. По повод разменените със Семерджиев в съдебната зала реплики Бандаловски каза, че не са обсъждали катастрофата, но го е питал дали е добре. По повод делото за побой той обясни, че другите мъже са нападнали тях. "Ние се защитихме, те са виновните за този инцидент".