Районната прокуратура в Самоков разследва Георги Семерджиев - шофьора, предизвикал ПТП с две загинали жени в София, за кражба на гориво от бензиностанция на АМ "Тракия". Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК, съобщиха от обвинението.

Към момента е установено, че на 03.07.2022 г. на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ "Тракия" пристигнал лек автомобил с немска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие шофьорът тръгнал без да заплати сметката.

Незабавно е бил подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е лицето, предизвикало катастрофата с две загинали млади жени на 05.07.2022 г. в гр. София, след като видял разпространените в медиите снимки.

Проверяват се данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и данни за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение.

Действията по разследването продължават с цел да се установи авторството на деянието. Изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието.

Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.