Софийският градски съд определи мярка "Задържане под стража" за 35-годишните Бисер Русинов и Никола Спасов, обвинени в двойното убийство на майка и син и палежа на апартамента им в столичния кв. "Банишора", съобщиха от съда.

Магистратите се позоваха на подробните самопризнания на Спасов, както и на таксиметровия шофьор, който е карал двамата след престъплението. По делото има и следи от Бисер Русинов, установени с ДНК анализ, които доказват, че обвиняемият е бил в изгорелия апартамент.

В заложни къщи пък са открити и вещи от дома на двамата убити - 85-годишната Мирка Р. и 60-годишния й син Евгени.

Пред съда Бисер Русинов се призна за виновен и каза, че съжалява. Никола Спасов пък поиска по-лека мярка, за да гледа двете си деца.

Градските магистрати обаче решиха, че ще наложат най-тежката мярка за неотклонение. Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба и протест в тридневен срок пред Софийския апелативен съд. В случай на такива, мярката е насрочена за 27 октомври.

Двойното убийство бе разкрито, след като в "Съдебна медицина" бе извършена аутопсия на обгорелите тела на жертвите. Патоанатомите установиха, че смъртта на майката и сина е в резултат на тежки черепно-мозъчни травми, а от пожарната разкриха, че пожарът в апартамента им е бил подпален умишлено, за да бъде прикрито зловещото престъпление. 

Сигналът за огъня бе подаден минути преди полунощ на 10 октомври.