Двама 35-годишни мъже са задържани за двойното убийство в столичния жк "Банишора", извършено на 10 октомври, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 23.56 ч. е получен сигнал, че гори апартамент на седмия етаж в бл. 53 на ул. "Опълченска". На мястото на произшествието са били изпратени четири екипа огнеборци. След потушаването на пламъците в жилището са открити силно обгорелите тела на 85-годишна жена и 60-годишен мъж - майка и син. От пожарната уточниха, че огънят е обхванал площ от 60 кв. м., като е унищожено домашно имущество.

Оперативните действия стартират, след като експерти от Съдебна медицина установяват следи от насилие по телата, открити след потушаването на пожара.

В хода на проведеното разследване криминалистите установяват, че майката и синът - Мирка и Евгени Р., са убити, след като били нападнати в дома си, а пожарът - предизвикан умишлено за прикриване на следите. Аутопсията е показала, че двамата имат тежки черепно-мозъчни травми.

Извършени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в рамките на които са установени извършителите на тежкото престъпление.

Двамата арестанти са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа.