Криминалисти от Главна дирекция "Национална полиция" и СДВР разкриха двойно убийство, извършено на 10 октомври в столичния кв. "Банишора", което извършителят се е опитал да прикрие, като е запалил жилището, в което са били телата, съобщиха БНР и Нова телевизия.

Тогава от оперативния център на столичната пожарна съобщиха, че около 23.56 ч. на 10 октомври е получен сигнал, че гори апартамент на седмия етаж в бл. 53 на ул. "Опълченска". На мястото на произшествието са били изпратени четири екипа огнеборци. След потушаването на пламъците в жилището са открити силно обгорелите тела на жена на около 80 години и мъж на около 60 г. От пожарната уточниха, че огънят е обхванал площ от 60 кв. м., като е унищожено домашно имущество.

При разследването и аутопсията на жертвите обаче е установено, че двамата са убити - имат тежки черепно-мозъчни травми, а пожарът е предизвикан умишлено. По неофициална информация жената и мъжът са майка и син, като той е страдал от психично заболяване. 

Тази сутрин предполагаемият извършител е арестуван след няколкодневно издирване. Изяснява се мотивът на действията му. Работи се и по версията грабеж.