Районната прокуратура в Петрич е привлякла като обвиняем 18-годишния Георги Попстоянов, който вчера през нощта помете едно момче и две момичета на тротоар в града, съобщиха от държавното обвинение.

Младежът, който е изгубил управлението над лекия си автомобил "Опел Астра" при шофиране с несъобразена скорост, има книжка само от два месеца. Очевидци на инцидента обаче твърдят, че Попстоянов е дрифтирал по улицата и затова е блъснал двете момичета и момчето. Пострадалите - 17-годишно момче и 16-годишно момиче от село Първомай, както и 15-годишно момиче от село Тополница, са транспортирани в МБАЛ-Югозападна, като лекарите се борят за живота на момчето и по-малкото момиче.

Георги Попстоянов е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа.

Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Тази сутрин близки на блъснатите от кола младежи блокираха няколко улици в града в продължение на няколко часа. Протестът им беше срещу безразсъдното шофиране. Стигна се и до напрежение. Протестиращите поискаха от общината да им бъдат предоставени записите от камерите, които са монтирани на фасадата ѝ, но от там категорично им отказаха.

Антония, която е станала свидетел на инцидента, пък заяви, че тримата пострадали са попаднали в капан.

"Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи", разказа момичето пред bTV.