15 години затвор за убиеца на общинската съветничка от Велинград 72-годишната Екатерина Каферинова, реши състав на Окръжен съд Пазарджик.

75-годишният Минчо Столарски беше признат за виновен за това, че на 28 август 2022 г. по-особено мъчителен начин за жертвата я е убил чрез удушаване.

Столарски ще изтърпи присъдата си при първоначално строг режим, постанови Окръжен съд - Пазарджик. Той ще трябва да заплати и кръвнина в размер на 450 000 лева на близките на убитата Каферинова.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

След като беше задържан, Минчо Столарски направи самопризнания, че е удушил жената. А мотивът за престъплението е голяма сума пари, която му дължала Каферинова - около половин милион лева.

Вечерта на 28 август 2022 г. Столарски сигнализира на тел. 112, че е убил Екатерина Каферинова в дома й. Той отишъл в дома й, за да изяснят неуреден спор за пари и имоти, като по думите му ставало дума за около половин милион лева. Преди време двамата живеели заедно на семейни начала, имали и общ бизнес в сферата на недвижимите имоти. След раздялата им, останали неуредени бизнес отношения, които трябвало да бъдат изчистени. Вместо уреждане на сметките, обаче, възникнал скандал. Пред съда Столарски заяви, че той е извършил убийството, но не било умишлено, а действал в момент на силен афект, тъй като се чувствал измамен и ограбен.

Екатерина Каферинова бе в местната политика повече от 25 години. Освен общински съветник е била и председател на общинския съвет от квотата на БЗНС-НС.